Todellisuus mielikuvien takana

Suomi on mielikuvien maa. Meille syötetään jatkuvasti mielikuvia siitä kuinka hieno maa Suomi on. Kuinka Suomessa panostetaan osaamiseen, työolot ovat kunnossa ja ihmisistä pidetään huolta. Todellisuus on kumminkin karumpaa.

Oppilaat voivat pahoin ja opetus on kärsinyt leikkauksista. Työharjoitteluja joudutaan keskeyttämään, koska oppilailla ei ole riittäviä perustaitoja. Oppilaat itsekin ovat huolissaan omasta osaamisestaan ja jaksamisestaan.

Osa työnantajista polkee härskisti työehtoja ja riittämätön valvonta ei pysy perässä. Työntekijöitä johdetaan monesti pelolla ja vääryyksistä ei uskalleta ilmoittaa työpaikan menetyksen pelossa. Rosiksessa ollaan milloin mistäkin syystä ja vaikka oikeus voittaakin, on tuhot jo tehty työntekijän näkökulmasta.

Viimeisimpänä epäkohtana on noussut esiin vanhusten huolto ja sen surkea tilanne. Kokoomusta lukuun ottamatta jokainen eduskuntapuolue on valmis kirjaamaan hoitajamitoituksen lakiin. Tämä voi olla osalle vaalikikka, mutta sen tarpeellisuudesta on kiistämätöntä näyttöä. Kaikissa muissa Pohjoismaissa kulutetaan vanhustenhuoltoon paljon enemmän rahaa kuin meillä.  

On aika saada mielikuvat vastaamaan todellisuutta. Keinot ja rahat muutoksiin on, mutta poliittinen tahtotila on puuttunut. Oikeistolla ei ole ollut eikä tule olemaan mitään intressiä huolehtia kaikista. Se huolehtii vain harvoista. Vasemmistoliitto sen sijaan haluaa rakentaa Suomen, jossa hyvinvoinnista pääsevät nauttimaan kaikki.

Enää ei ole varaa nukkua vaalien yli. Tämä maa ei kestä enää yhtään oikeistohallitusta. Meidän pitää kääntää politiikan suunta ja aika sille on nyt. Vaalit käydään huhtikuussa 14.4. Ennakkoon voi äänestää 3.-9.4. Äänestämällä voi vaikuttaa. Äänestä ja ole osa muutosta, mikä käänsi Suomen suunnan.