Hyvinvointi turvattava kaikille, ei harvoille

(Julkaistu Tikkurilan Metallityöväen ammattiosaston Ääni-lehdessä)

Hyvinvointivaltiomme on erikoisuus, johon ei maailmalla pahemmin törmätä. Se on ollut ja on yhä haave ihmisten mielessä. Kun tuohon haaveeseen uskoo tarpeeksi moni, tulee siitä väistämättä todellista. Me teemme siitä todellista. Kaikki tässä yhteiskunnassa eivät pidä hyvinvointivaltiota hyvänä ajatuksena ja koittavat murentaa sitä pala palalta. Varsinkin nykyinen hallitus on kunnostautunut hyvinvoinnin alas ajajana. Sipilän leikkauslista on pidempi kuin lapsen kirje joulupukille ja jokainen joka ei kuulu hyvä veli verkostoon, on saanut tuntea sen nahoissaan. Tämän hallituksen aikana on tapahtunut sellaisia vääryyksiä, mitä ei olisi koskaan saanut tapahtua. Kiky ja aktiivimalli ovat näiden vääryyksien huipentumia.

Työttömyysvakuutus- ja eläkevakuutusmaksujen korottaminen työntekijöiltä ja niiden laskeminen työnantajilta oli massiivinen tulonsiirto työnantajille palkansaajan pussista. Työttömien piiskaaminen kohtuuttomilla vaatimuksilla aktiivisuuden osoittamiseksi on vain pieni osa näistä negatiivisista vaikutuksista mitä Sipilän eriarvoistava hallituspolitiikka on saanut aikaan.

Eduskunnan tulisi edustaa kansaa ja tehdä päätöksiä koko kansan etua ajatellen. Se on oikeaa demokratiaa. Ei se että uhkaillaan, kiukutellaan ja kiristetään. Mutta onpa hallitus ainakin näyttänyt, että sillä on todellakin merkitystä, mitä puoluetta äänestät ja ketä sen puolueen sisällä. Jos haluat, että vanhusta ei jätetä yöksi lattialle makaamaan, äänestä vasemmistoa. Jos haluat, että verojen välttely ja työntekijöiden oikeuksien polkeminen on helppoa, äänestä oikeistoa.

Vaaleissa meillä on jälleen kerran mahdollisuus vaatia muutosta. Valita eduskuntaan kansanedustajia, jotka haluat kehittää hyvinvointivaltiota. Valita kansanedustajia, jotka rakentavat meille tasa-arvoisen ja hyvinvoivan yhteiskunnan. Yhteiskunnan, missä päivähoito, koulutus, sairaanhoito ja vanhusten hoito on laadukasta ja ihmislähtöistä. Yhteiskunnan, missä julkinen liikenne toimii ja on edullinen. Yhteiskunnan, missä ihmisiin panostetaan jokaisessa heidän elämänsä vaiheessa. Sellaista yhteiskuntaa minä haluan olla rakentamassa. Osa sellaista muutosta minä haluan olla.

 

Ville Kari

Teollisuusliitto ry

Aluetoimitsija

Kansanedustajaehdokas, Uusimaa nro. 332